Focusview Fotografie
...onderscheidend in kwaliteit

Afscheidsfotografie

Definitief afscheid nemen van een dierbare is voor velen een ingrijpende emotionele gebeurtenis die veel bijzondere momenten bevat, echter ook door de directe betrokkenen 'als in een roes' wordt beleefd. Het vastleggen van dat afscheid door middel van fotografie blijkt achteraf een waardevolle steun en tastbare herinnering te zijn. Een fotoalbum met beelden ligt immers nooit ver weg en is direct voorhanden...ook voor diegenen die er toen niet bij konden zijn of nog te jong waren.

Onopvallend, discreet en respectvol

Registreren en vastleggen van de belangrijke momenten en gebeurtenissen rondom het afscheid vormen belangrijke voorwaarden bij uitvaartfotografie. Nog belangrijker daarbij is, dat dit alles gebeurt op een onopvallende, discrete en respectvolle wijze. Focusview Fotografie is daarin ervaringsdeskundig en levert van daaruit de vereiste kwaliteit die u mag verwachten. Niet voor niets maken gerenommeerde uitvaartorganisaties gebruik van de diensten van Focusview Fotografie.

De mogelijkheden

Het gebeuren rondom een afscheid kent vele aspecten en fotografische momenten. Te denken valt aan de opbaring (thuis), de avondwake, de sluiting van de kist, de afscheidsdienst in kerk, crematorium of andere locatie, begraafplaatsceremonie en condoleance. Welke fotografie uiteindelijk gewenst is, wordt altijd in overleg bepaald met de direct betrokkenen.

Reportage Basis, ca. 3 uur: (Afscheidsdienst op locatie met condoleance)
Deze reportage bevat ca 50 á 60 bewerkte foto's digitaal geleverd.

Reportage Basis Extra, ca. 4 uur: (Begrafenisplechtigheid, begraafplaats en condoleance)
Deze reportage bevat ca 80 á 90 bewerkte foto's digitaal geleverd.

Reportage Basis Plus, ca. 6 uur: (Opbaring, avondwake, afscheidsdienst, begraafplaats en condoleance)
Deze reportage bevat ca 120 á 130 bewerkte foto's digitaal geleverd.

Fotoalbum en/of digitaal

Focusview Fotografie kan ook het fotoalbum realiseren. Op die manier wordt de herinnering gemakkelijk bereikbaar en tastbaar. Er zijn vele mogelijkheden en alles is bespreekbaar. Standaard worden de foto's digitaal geleverd waarmee iedere vorm van presentatie of het maken van afdrukken mogelijk is.

Referenties en reacties

Focusview Fotografie werkt onafhankelijk en kan bogen op uitstekende referenties.

Enkele reacties (*)

Hoi Leo, We zijn heel tevreden over de aangeleverde foto’s. Ik kon ze zo gebruiken voor mijn boek zonder ze te hoeven bewerken. Ik ben zelf ook trots op het resultaat met dank aan jouw foto’s. Mooie maar ook emotionele foto’s. De twee mooiste foto’s die mij raakten waren: de geëmotioneerde zus van mijn vader die op het kerkhof bij de kist wegloopt en wordt omarmd door haar huilende dochter. En op het kerkhof waar iedereen de poort uitloopt. De laatste twee: kleinzoon met vriendin gearmd op de rug gefotografeerd die als laatste door de poort gaan naast de kerk. Erg mooi. Alleen maar lof dus. Vooral ook tijdens de dienst, je hebt alles op de foto gezet. Wij hebben niet eens gemerkt dat jij gefotografeerd hebt!! Fijn om te horen dat je het boek ook mooi vindt. Ben zelf ook trots op het resultaat. Je mag dit boek gerust gebruiken als voorbeeld. Ik vind het fijn om andere mensen hiermee misschien een dienst te kunnen bewijzen.


Beste Leo, we hebben de foto’s goed ontvangen en opgeslagen. Ze zijn erg mooi, ik heb ze samen met de kinderen vanavond al diverse malen bekeken. Je hebt alles op een hele mooie en respectvolle manier vastgelegd vind ik en voldoet daarmee volledig aan onze verwachtingen. We hebben hiermee een hele waardevolle tastbare herinnering aan die bijzondere dagen waar we nog vaak aan terug denken. Dankzij jouw mooie foto’s gaat dat zeker lukken!


Beste Leo, de manier waarop jij je beweegt is prettig, open en toch heel discreet. Dank je wel voor je actieve bijdrage vandaag aan deze dienst.


Dag Leo, dank zij jouw aanwezigheid konden wij het afscheid volop beleven en bewuster meemaken. Dat op zich is voor ons al heel waardevol geweest. Dank zij jouw prachtige fotoreportage en album kunnen wij en anderen nu nog steeds op een mooie manier terugkijken naar deze gedenkwaardige dag. Wij danken je voor je flexibele inzet, betrokkenheid, onopvallende aanwezigheid en het prachtige resultaat als herinnering.

(*) Uit respect voor de betrokkenen zijn de namen van de inzenders anoniem gehouden.

familie_met_bloemen

brandende_kaars

detailfoto_kist_met_vlinder

afscheidsdienst

begraafplaats

© 2015 www.focusview.nl Privacyverklaring info@focusview.nl