Focusview Fotografie
...onderscheidend in kwaliteit

Dagtrip Urbexfotografie (Urban-exploration)

Ontdek en ervaar het Urbexgevoel (urban-exploration) en laat je aangenaam verrassen met deze fotografische dagtrip naar Landschaftspark bij Duisburg. Laat je verbazen door de fotografische verscheidenheid van 'schoonheid in verval' die dit bijzondere park te bieden heeft. Een dag van kijken, zien, beleven, waarnemen en vooral veel fotograferen.

Historie

Landschaftspark Duisburg-Nord bestaat voornamenlijk uit een oud hoogovencomplex dat in 1902 door de Rheinische Stahlwerke zu Meiderich bij Ruhrort werd gebouwd. Later overgenomen door de Thyssen-groep. Tijdens de tweede wereldoorlog raakte het complex zwaar gehavend echter werd in de jaren 50 weer opgebouwd. In 1985 waren de hoogovens van het complex te klein geworden om nog rendabel te zijn en werd het complex gesloten. Tussen 1991 en 2002 werd het terrein als openbaar park ingericht.

Dagprogramma

- 09.00 uur: Vertrek vanaf Oeffelt
- 09.50 uur: Aankomst Landschaftspark
- 10.15 uur: Start fotografietour 1e deel
- 12.30 uur: Eenvoudige lunch
- 13.15 uur: Vervolg fotografietour
- 16.00 uur: Vertrek huiswaarts
- 17.00 uur: Terugkomst in Oeffelt

- Fotografiecoach: Leo van Vliet

Voor wie?

Deze dagtrip is geschikt voor iedere liefhebber van fotografie. Het type camera maakt daarbij niet uit. De verscheidenheid aan fotografische thema's is uniek en biedt voor iedere beginnende- en/of gevorderde fotograaf voldoende uitdaging. Uiteraard coach ik je tijdens het bezoek met tips en trucks voor het maken van de mooiste opnamen. Een statief is niet persé noodzakelijk echter kan en zal in bepaalde gevallen wel tot betere resultaten leiden.

Benodigdheden

- Camera (met prioriteitstanden P, T(v), A(v), en M)
- Standaard objectief (*)
- (Optioneel) Stevig statief met draaibare- én kantelbare kop.
- (Optioneel) Bedrade of draadloze afstandbediening (Bij gebruik statief)
- (Optioneel) andere accessoirs zoals grijsfilters, polarisatiefilter, et cetera
- Paspoort of ID kaart.
- (*) Ook andere objectieven zijn natuurlijk toegestaan.

Prijs en voorwaarden

- De prijs van deze bijzondere dagtrip bedraagt € 49,50 p.p. (*)
- Minimaal aantal deelnemers 4, maximaal 7 personen.
- Info en aanmelding via het Contactformulier
- Vervoer op basis van carpooling.
(*) Inclusief drankje, InfoReader en 'Coaching on the job'.

En verder..

- Deze fotografische dagtrip wordt bij voldoende belangstelling regelmatig aangeboden op een zaterdag, zondag of andere doordeweekse dag. Informeer naar de e.v. mogelijkheid.
- Na deze workshop bestaat de mogelijkheid om op een andere dag terug te komen voor de na-evaluatie met fotobespreking. Afhankelijk van het aantal belangstellenden zal dit maximaal 1 dagdeel in beslag nemen.

Ook als team- of bedrijfsactiviteit

Focusview organiseert deze dagtrip of avondworkshop ook op andere dagen in de vorm van bijvoorbeeld een team- of bedrijfsactiviteit. Bij aanmelding van een groep met minimaal 6 personen geldt een groepskorting van 5%.

Extra toevoeging: Urbex by Night

Als aanvulling op deze dagtrip kunnen liefhebbers van avond- en nachtfotografie ook volop aan hun trekken komen met de speciaal ontwikkelde workshop Urbex By Night. De fraai verlichte objecten bieden niet alleen een prachtig schouwspel maar vormen ook de optimale uitdaging om dit mooi vast te leggen. En natuurlijk is ook een combinatie van de twee mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

ventilatoren + watermolen

urbexobject

urbexobject

urbexobject

urbexobject

urbexobject

Geinteresseerd in een andere leuke dagtrip? Kijk dan bij Insel Hombroich.

© 2015 www.focusview.nl Privacyverklaring info@focusview.nl